Αλλαγές των Ταμειακών στα Κρεοπωλεία

Αλλαγές στα Ταμειακά Συστήματα των Κρεοπωλείων

Σύμφωνα με το Νόμο 4492/18.10.2017 όπως διευκρινίζεται από την ΚΥΑ 1384/41923/28.03.2018 και έχει προθεσμία υλοποίησης την 18/04/2018 υπάρχει η υποχρέωση τα κρεοπωλεία όλης της χώρας να μετατρέψουν το ταμειακό τους σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα:

Στην απόδειξη θα πρέπει να αναγράφονται ανά πωλούμενο είδος:

  1. Το είδος του κρέατος
  2. Η χώρα καταγωγής
  3. Το βάρος
  4. Τιμή μονάδας και αξία
  5. Επίσης η ΦΤΜ θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παράξει μηνιαία αναφορά των πωληθέντων ειδών
  6. Υποχρεωτική είναι η διατήρηση αρχείου, για τρία χρόνια, της μηνιαίας εκτύπωσης αναφοράς ‘Ζ’ ειδών

 

Βέβαια το Σωματείο Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης, στη Γενική του Συνέλευση στις 28/03/2018, αποφάσισε:

Αγαπητοί κύριοι, στις 28/03/2018 έγινε η μεγάλη ανατροπή και πάρθηκε μια ιστορική απόφαση από το σώμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου Κρεοπωλών Νομού Θεσσαλονίκης. Δεν θα είμαστε παθητικοί δέκτες στις άστοχες και στο πόδι φτιαγμένες υπουργικές αποφάσεις και νομοθετήσεις σε θέματα που αφορούν τον κλάδο μας. Έτσι αποφασίσαμε ομόφωνα εάν δεν εκδοθεί διευκρινιστική ΚΥΑ για την εφαρμογή του νόμου ώστε να γνωρίζουμε και εμείς και οι ελεγκτικές αρχές και οι τεχνικοί το πως ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτό το μέτρο στις ταμειακές μηχανές ΔΕΝ θα κάνουμε καμία ενέργεια στο να τοποθετήσουμε την προέλευση και ότι άλλο κατά την ερμηνεία των παραπάνω που εμείς δεν γνωρίζουμε.

 

Αναμένουμε εξελίξεις.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ελέγξουμε αν το Ταμειακό σας Σύστημα μπορεί να υποστηρίξει τις συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ